Projektas „Lietuvos mažųjų žaidynės 2022“

Projektas „Lietuvos mažųjų žaidynės 2022“

„Lietuvos mažųjų žaidynės“ Palangos lopšelio-darželio „Gintarėlis“ (toliau – Mokykla) ugdytiniams jau ne naujiena. Mokykla jau nuo 2017 m. dalyvauja visose Lietuvos tautinio olimpinio komiteto ir respublikinės ikimokyklinio ugdymo kūno kultūros pedagogų asociacijos rengiamame projekte „Lietuvos mažųjų žaidynės“. Tai puikus projektas, skatinantis vaikų fizinį aktyvumą, bei pozityvų požiūrį į kūno kultūrą ir sportą, supažindinantis su garbingo varžymosi idėjomis, bendravimo ir bendradarbiavimo galimybėmis.

2022 m. balandžio 26 d. Mokyklos kieme buvo saulėta ir šilta, ne tik nuo saulės, bet ir nuo vaikų klegesio ir šypsenų. Šio antrojo žaidynių etapo vaikai labai laukė, kada galės lauke, visi kartu pažaisti ir parungtyniauti. Kuriant žaidynių estafetes pedagogai didelį dėmesį skyrė tam, kad būtų ugdomi įvairūs ikimokyklinio amžiaus vaikų fiziniai gebėjimai, nes Lietuvos mažųjų žaidynėse svarbiausia yra taisyklingas vaikų fizinis ugdymas ir olimpinių vertybių, tokių kaip draugystė, tobulėjimas ir pagarba, diegimas.

Šią dieną judėjo visi, nuo mažiausio iki didžiausio. Ypatingą užduotį gavo patys mažiausi Mokyklos vaikai, jiems buvo patikėta Lietuvos mažųjų žaidynių vėliava, kurią reikėjo garbingai nešti bendruomenės eisenoje. Kaip ir prieš kiekvieną rimtą darbą reikia apšilimo, Mokyklos ugdytiniai tai puikiai žino ir su malonumu skambant linksmai muzikai atliko smagią apšilimo mankštą. Toliau ugdytiniai grupėmis pasiskirstė po visą Mokyklos teritoriją, kur jų laukė mokytojos, pasiruošusios pravesti smagius, judrius, panaudojant įvairias tradicines ir netradicines priemones, žaidimus ir estafetes. Ugdytiniai džiaugsmingai nusiteikę, pažaidę vienoje aikštelėje, skubėjo keistis su draugų grupe, kur jų laukė jau kita užduotis, kitas žaidimas, o tokių aikštelių buvo net šešios. Po visų atliktų rungčių ugdytiniai mėgavosi muilo burbulų aikštelėje, kur galėjo patys pūsti, gaudyti ir su draugu pasivaržyti kam labiausiai sekasi.

Visi žaidynių dalyviai buvo garbingai apdovanoti Lietuvos mažųjų žaidynių įsteigtais diplomais, kuriuos vaikai išdidžiai rodė tėveliams ir artimiesiems.

Lauksime dar šių metų trečiojo etapo ir tikimės, kad projektas tęsis ir galėsime kitais metais vėl kartu su visos Lietuvos ikimokyklinio ugdymo įstaigomis smagiai įsitraukti į jau mūsų pamėgtą projektą „Lietuvos mažųjų žaidynės“.

Palangos lopšelio-darželio „Gintarėlis“ ikimokyklinio ugdymo mokytoja metodininkė Alma Matelienė