Grupė „Drugeliai“, 2025 m. spalio 24 d.
Tikslas: įgyti kuo daugiau žinių apie daržovę – morką, jos savybes ir naudą žmogaus organizmui.
Hipotezė : morka gali būti kietu, minkštu ir skystu pavidalu.
Vaikams buvo pateiktas siurprizas – kažkas įsuktas į foliją. Išvynioję – sužinojo , kad tai MORKA. Apžiūrėję, ugdytiniai nusakė jos spalvą, formą, dydį, kurį išmatavo sprindžiais.
Vaikai galvojo, kad morkytė gali būti tik kieta, bet kai paragavo virtą morką- suprato, kad gali būti minkšta, o skysta gali būti išspaudus sultis. Norint valgyti, reikėjo jas nusiplauti, nuskusti, o tik tada ragauti.
Vaikai sužinojo, kad morka turi daug vitamino A, kuris reikalingas akytėms, susipažino su raide M.
Smagiausia dalis – kai kartu gaminome morkų desertą – vaikai stebėjo kas dedama į puodą, o po to patys išmaišė ir ragavo.
Mažieji ugdytiniai morką pavaizdavo meninėje veikloje – vieni ją apklijavo mažais popieriaus gabalėliais, o kiti – nudažydami morką – krepinį popierių apipurškę vandeniu.
Grupės ugdytiniai daug sužinojo apie šią daržovę: ją tyrinėjo, skaičiavo, ragavo, ugdė kalbinius, meninius gebėjimus. Visiems buvo smagu ir skanu.

